1072 Budapest, Nagydiófa u. 34.

+36 70 466 1695

Szállítási és Fizetési módok

Választható szállítási módok

 

Webáruházunkban a megrendelés leadása során az alábbi szállítási módok közül választhatsz:

Házhoz szállítás futárszolgálattal
Az ország egész területére megrendelheted a kiválaszott termékeket házhoz szállítással. A kiszállítást a DHL furátszolgálat végzi,melynek költségeiről a vásárlás folyamata közben fog tájékoztatást kapni. Amennyiben a megrendelt termékek mindegyike nem érhető el üzletünkben (ezt a rendelés leadásakor láthatod), abban az esetben a kiszállítási időről az általános tájékozató e-milből értesülhet. A csomagot a futárszolgálat a felvételtől számított 1-2 munkanapon belül szállítja ki a megadott címre, a felvételről e-mailben tájékoztatunk. 

Költésgét tekintve a belföldi szállítás díja: bruttó 1500 Ft.

 

Személyes átvételre egyenlőre sajnos nincs lehetőség.

 

Választható fizetési módok

Webáruházunkban az alábbi kényelmes és biztonságos fizetési módok közül választhatsz:

Banki átutalás
A megrendelt termékek vételárát előreutalásos fizetési móddal is ki tudod egyenlíteni. A rendelés beérkezése után kollégáink a szükséges információkat és az előlegbekérőt a rendeléskor megadott e-mail címre fogják elküldeni. Tájékoztatunk, hogy a készleten lévő, nem kifizetett termékeket 3 munkanapig tudjuk félretenni. A termékeket az utalás beérkezése után szállítjuk ki illetve veheted át üzleteink egyikében.

Készpénzes utánvét
Megrendelésedet házhoz szállítás esetén utánvétes fizetési móddal is leadhatod. Ekkor a vételárat a futárnak kell készpénzben kiegyenlítened a csomag átvételekor. Felhívjuk figyelmed, hogy az utánvétes rendelések értékhatára bruttó 500 000 Ft.

 

Szállítási és fizetési tájékoztató

 

1. Ön a megrendeléskor jogosult megjelölni a fizetés módját, amely banki átutalás, illetve utánvétes vásárlás (készpénz) lehet (ez utóbbi legfeljebb bruttó 500 000 Ft értékig).

2. Házhozszállítással történő kézbesítés esetén a termék ellenértékén felül az esetleges szállítási díj is kiszámlázásra kerül.

3. A számlát és az elállási dokumentumokat kiszállításkor a megrendelt termékkel egyidejűleg kézbesítjük.

4. Banki átutalás fizetési mód megjelölése esetén:

Amennyiben a termék vételára és szállítási díja átutalással előre kerül kifizetésre, csak a vételárnak szállítási díjjal növelt, bankszámlánkon történt jóváírását követően indítjuk el a termék kiszállítását.

a) Amennyiben megrendelt termék(ek) a központi raktárkészletből elérhető(ek), akkor az Ön részére proforma számlát állítunk ki, melyet emailben, PDF formátumban megküldünk. Kérjük, a proforma számla kézhezvételét követően utalja át a számlán szereplő összeget bankszámlánkra, az átutaláskor pedig a közleményben tüntesse fel a proforma számlán szereplő rendelési számot. Amint a proforma számlán megjelölt összeg bankszámlánkra jóváírásra került, a megrendelt termékeket a Szállító kiszállítja Önnek. A kiszállítás időpontjáról emailben vagy telefonon értesítjük.

b) Amennyiben a megrendelt termék(ek) vagy termékek egy része a központi raktárkészletből nem érhető(k) el – erről Ön emailben kap tájékoztatást – akkor Önnek lehetősége van megrendelését módosítani. Amennyiben nem kíván az eredeti megrendelésen módosítani, akkor a termék(ek) beérkezéséről telefonon vagy emailben értesítjük Önt. Ezt követően az Ön részére proforma számlát állítunk ki, melyet emailben megküldünk.

Kérjük, a proforma számla kézhezvételét követően utalja át a számlán szereplő összeget bankszámlánkra, az átutaláskor pedig a közleményben tüntesse fel a proforma számlán szereplő rendelési számot. Amint a proforma számlán megjelölt összeg bankszámlánkra jóváírásra került, a megrendelt termékeket – telefonon vagy emailben egyeztetett időpontban – a Szállító kiszállítja Önnek. A kiszállítás időpontjáról emailben vagy telefonon értesítjük.

5. Utánvétes fizetési mód megjelölése esetén:

Utánvéttel történt megrendelés esetén Ön a termék vételárát és a szállítási díjat a kézbesítéskor készpénzben fizeti meg a Szállítónak.

A Szállító mindaddig nem köteles a megrendelt terméket átadni, amíg Ön a megrendelt termék vételárát és szállítási díját ki nem fizette.

a) Amennyiben a megrendelt termék(ek) a központi raktárkészletből elérhető(ek) úgy a megrendelt terméket a Szállító kiszállítja az Ön által megjelölt szállítási címre. A kiszállítás időpontját és az Ön által fizetendő összeget (megrendelt termékek bruttó vételára + az szállítási költség) a rendelését visszaigazoló email tartalmazza.

b) Amennyiben a megrendelt termék(ek) a központi raktárkészletből nem érhető(k) el – erről Ön emailben kap tájékoztatást – akkor  Önnek lehetősége van megrendelését módosítani. Amennyiben nem kíván az eredeti megrendelésen módosítani, akkor a termék(ek) beérkezéséről telefonon vagy emailben értesítjük. A termék(ek) beérkezését követően – telefonon vagy emailben egyeztetett időpontban - kiszállításra kerülnek.

6. Amennyiben a Szállítási értesítőben megjelölt kiszállítási időt pontosítani vagy módosítani szeretné, úgy a Szállító ügyfélszolgálatával kell a kapcsolatot felvennie. A kiszállítás módosításához szüksége lesz a csomagszám megjelölésére, melyről ügyfélkapcsolati munkatársunktól(telefonszám: (+36 1) 791-0965, email: info@skyedge.eu) tud tájékoztatást kérni.

7. A Szállító adatai:

Név: DHL futárszolgálat

Központi ügyfélszolgálat elérhetősége: Telefon: (+36 1) 245-4545, Email: ugyfelszolgalat.hu@dhl.com

Ügyfélszolgálati időszak: 7.00 – 20.00 h

8. Szállítási információk:

A szállítás díjáról tájékozódhat a rendelés menete során, illetve a tájékoztató e-mailünkből melyet a rendelés leadását követően küldünk Önnek.

9. Az Áruházban megrendelt termékek kiszállítását nem csak Magyarország területén vállaljuk. A termékek Magyarország határain kívül történő kiszállítása esetén egyedi díj kerül megállapításra melynek mértékéről e-mailben tájékoztatuk Önt a megrendelést követően.

10. A kiszállítást megelőzően a szállítási értesítőben, telefonon vagy emailben egyeztetjük Önnel a kiszállítás időpontját. Az Ön felelőssége gondoskodni arról, hogy az egyeztetett időszakban a csomag átvételét biztosítsa. 

11. Amennyiben a kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről emailben vagy telefonon értesítjük Önt. Az ismételt kiszállításért a Szállító külön szállítási díjat jogosult felszámítani. 

12. A kiszállítás a megrendelésben megjelölt szállítási címre történik. Ön köteles kézbesítési címként olyan címet megadni, ahol a megrendelt termék átvételét biztosítani tudja. A pontatlanul vagy hibásan megadott kézbesítési címből eredő szállítási késedelemből, vagy a kézbesítés esetleges lehetetlenüléséből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk. 

13. A Szállító elsődlegesen a rendelésben megadott személy részére kézbesíti a megrendelt terméket. Más személy részére csak abban az esetben jogosult a terméket kézbesíteni, ha teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással rendelkezik a csomag átvételére és a meghatalmazást a kézbesítéskor a szállító részére átadja. A szállító nem köteles a meghatalmazás valódiságát ellenőrizni. 

14. Ön a csomag kézbesítésekor köteles a csomagot tételesen ellenőrizni, és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Hiánytalan kézbesítést tartalmazó átvételi elismervény esetén mennyiségi hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem fogadunk el. 

15. Amennyiben Ön megtagadja a csomag átvételét, úgy köteles a kísérőokmányban feltüntetni az átvétel megtagadásának okát. Amennyiben nem jelöli meg a kézbesítéskor az átvétel megtagadásának okát, úgy a továbbiakban semmilyen, a termékkel vagy a megrendeléssel kapcsolatos reklamációt nem jogosult érvényesíteni. Az átvétel indoklás nélküli megtagadása esetén a szállítási költségek Önt terhelik. 

16. Ön a csomag kézbesítésekor köteles ellenőrizni, hogy a számlában feltüntetett tételek a valóságban megegyeznek-e a megrendelt és kiszállított termékekkel. Probléma esetén kérjük 24 órán belül keresse Ügyfélszolgálatunkat a hiba elhárítása érdekében.

Letöltés PDF formátumban


Designed by GuruStudio